A zöldhulladék szállítás 2018. évi további dátumairól

Az utóbbi napokban többen jelezték felém, hogy a www.sulysap.hu honlapon közzétett zöldhulladék szállítás utolsóként közölt dátuma 2018.04.17. Felmerült tehát a kérdés: hogyan tovább, mikor szállítanak legközelebb?Még március közepén keresett meg levélben a szolgáltató és jóváhagyásomat kérte a csatoltan megküldött lakossági tájékoztató tartalmához, melyben havi egy zöldhulladék begyűjtés szerepelt az év hátralévő időszakára. Válaszlevelemben jeleztem, hogy elégtelennek tartom a négy hetente történő zöldhulladék szállítást a vegetációs időszakban, hiszen a nyári melegben a bezsákolt fűnyesedék és egyéb zöldhulladék akár már egy-két hét alatt is cseppfolyósodik és bűzössé válik, tárolása nehézkes a lakosság részére, továbbá semmi értelmét nem látom a téli időszakban végzett zöldhulladék gyűjtésnek, jelesül a tervezetben szereplő december 25.-inek pl. Kértem, hogy a tavalyi gyakorlat szerint történjen a begyűjtés. A válasz elutasító volt, a kapacitások megfelelő és egyenletes kihasználtságával magyarázták az év minden időszakában havonta történő zöldhulladék szállítást. Ismételt válaszomban jeleztem, hogy ez legalább annyira abszurd, mintha a városüzemeltető cégünk télen-nyáron járatná a hókotrókat az egyenletes kihasználtság érdekében….

Ezt követően a cég egyik vezetőjével tárgyalásra került sor április közepén. A tárgyaláson jeleztem, hogy a hatályos közszolgáltatási szerződésünk szerint lássák el a feladatot, azaz április 1. és november 30. között 12 alkalommal végezzék el a zöldhulladék begyűjtését!

Jelenleg várom az ennek megfelelő ütemezés megküldését, amit jóváhagyásom után sokszorosítanak, majd önkormányzatunk közreműködésével juttatnak ki a lakosság felé. A közszolgáltatási szerződésünknek megfelelő ütemezés várhatóan május hónapra még csak egy dátumot fog tartalmazni (tekintettel az idő előrehaladottságára), ez a dátum pedig várhatóan május 15. lesz.

 

Horinka László

polgármester