Helyi hírek

A 2018-as év szelektív - és zöldhulladék szállítási időpontok
Megérkezett a szolgáltató (módosított) tájékoztatója a 2018. évi elkülönítetten gyűjtött hulladékok szállításával kapcsolatban.
A zöldhulladék szállítás 2018. évi további dátumairól
Az utóbbi napokban többen jelezték felém, hogy a www.sulysap.hu honlapon közzétett zöldhulladék szállítás utolsóként közölt dátuma 2018.04.17. Felmerült tehát a kérdés: hogyan tovább, mikor szállítanak legközelebb?
Május 7-én lesz az idei közmeghallgatás
2018. május 7-én, hétfőn 18 órakor tartjuk az éves városi közmeghallgatást, amire minden érdeklődő sülysápit szeretettel várunk.
Átverés: 2,5 milliót igényelhetünk felújításra az önkormányzatnál?
Az elmúlt időszakban számos honlapon, közösségi felületen megjelentek olyan hírek, hogy az önkormányzatoknál 2,5 milliós vissza nem térítendő, alanyi jogon járó támogatás igényelhető. Sajnos, ez csak egy rosszindulatú vicc, álhír.
Megújult a Településrendezési Terv
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy közel két éves tervezési és egyeztetési folyamat végén Sülysáp Város Önkormányzatának Képviselő-testülete szeptemberi, illetve októberi ülésén elfogadta városunk új településfejlesztési, településrendezési eszközeit, melyek 2018. január 1-jével lépnek hatályba.
580 millió értékű beruházást adtunk át
580,5 millió Ft értékben valósultak meg Sülysápon tavaly útépítési, egészségügyi, közétkeztetési és energiahatékonysági fejlesztések, amelyeket 2017. január 26-án mutattunk be és adtunk át a Sülysápi Móra Ferenc Általános Iskola tornatermében.
Most Ön is segíthet!
Húsvét vasárnap szirénázó tűzoltó autók vonultak a József Attila utcába, ahol végül sikerült megfékezni a lángokat, a kigyulladt ház nem semmisült meg, de használhatatlanná vált. A lakóknak – akik között több fiatalkorú, tizenéves is van - ideiglenesen el kellett hagyniuk az épületet. Az eset kapcsán a legnagyobb közösségi oldalon közzétett felhívásra nagyon sokan jelezték, hogy szívesen segítenének, ki-ki amivel tud.
EBOLTÁSI TÁJÉKOZTATÓ
A vadon élő állatokról, főként a rókákról az emberre és a háziállatokra (kutya, macska) terjedő veszettség folyamatos járványügyi veszélyt jelent. E veszély kizárólag a kutyák kötelező - illetve a macskák nem kötelező, de ajánlott - veszettség elleni rendszeres oltásával csökkenthető.
Sajnos újabb halálesetről kell beszámolnunk
Tragikus hirtelenséggel 2018. március 21-ére virradóra elhunyt Kiss Csaba tű. alezredes, a Nagykáta Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka.
Helyi autóbuszjárat - ünnepi menetrend
Mint közismert, a helyi autóbuszjárat a naptárban ünnepnapként megjelölt napokon nem közlekedik. A húsvét ünnepén tehát a helyi autóbuszjárat - március 30.-án, pénetken nem közlekedik - március 31.-én, szombaton hétvégi menetrend szerint közlekedik - április 1.-én, vasárnap nem közlekedik - április 2.-án, hétfőn nem közlekedik