Helyi hírek

Egynapos szünet a Hivatalban
Tájékoztatjuk a Tisztelt Ügyfeleket, hogy a Közszolgálati Tisztviselők Napjára tekintettel 2020. július 3-án, pénteken a Sülysápi Polgármesteri Hivatal zárva tart.Megértésüket köszönjük!
Nyári diákmunka önkormányzati intézményekben
Önkormányzatunk idén is csatlakozott a nyári diákmunka programhoz, melynek keretében 2020. július 10-31. és 2020. augusztus 1-31. közötti időszakokban lesz lehetősége a diákoknak napi 6 órában munkát végezni intézményeinknél.
Megszűnik a vásárlási idősáv a piacon, ismét lehet helyben fogyasztani a büfé kínálatából
2020. június 21. vasárnaptól - az országos szabályokkal összhangban - megszűnik a vásárlási idősáv a sülysápi piacon.
Méhegészségügyi zárlat
Értesítjük a Méhészeket és a tisztelt Lakosságot, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal Monori Járási Hivatala 2020. június 15. napjától méhegészségügyi zárlatot rendelt el Kóka, Sülysáp és Tápiószecső területére. A zárlattal kapcsolatos részletes rendelkezésekről a TOVÁBB gombra való kattintással tájékozódhat.
2020. június 15-től az egészségügyi alapellátás újraindulását jelentette be Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter
Június 15-étől, hétfőtől valamennyi egészségügyi ellátás korlátozás nélkül elvégezhető a járványellenes készültség fenntartása mellett - jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
Rendőrségi felhívás
Ismét terjedőben az "unokázós" csalás
Helyettesítés miatt módosultak a védőnői körzetek
Tájékoztatjuk az érintett Szülőket, hogy – Burinda-Porcs Adrienn kolléganő tartós távolléte miatt – a védőnői körzetek határai a gondozottak ellátása szempontjából módosultak. A módosított utcajegyzékek az alábbiakban olvashatók.
Jövő évtől országszerte tilos az avarégetés
Jövő évtől tilos az avar és a kerti hulladék égetése, és törlik azt a rendelkezést is, amely alapján az önkormányzatok rendeletben szabályozhatják az avarégetést, így a tilalom általánossá válik az egész országban.
1920. június 4-ére emlékeztünk
2020. június 4-én 16:15-re vártuk a Piactéren lévő Országzászló tövébe mindazokat a sülysápiakat, akiknek „fáj Trianon”, akik együtt akartak emlékezni a száz évvel ezelőtti ország- és nemzetcsonkításra.
Tisztítják a víztározókat június 22-én és 23-án
A TRV Zrt. tájékoztatása szerint víztározó tisztítást végeznek Sülysápon 2020. június 22-én és 23-án, 07:00 és 17:00 között. Ebben az időszakban átmeneti nyomáscsökkenés és vízzavarosodás fordulhat elő.