Helyi hírek

Változott az Aranypajzs Patika nyitva tartása
Bujdosóné dr Pintér Mária ügyvezető asszony kérésére tájékoztatjuk a Tisztelt Betegeket, hogy a Kormány 71/2020. ( III. 27.) Korm. rendeletének betarthatósága érdekében az Aranypajzs Patika (Szent István tér 12.) ideiglenesen megváltoztatta a szombati és vasárnapi nyitva tartását, ezeken a napokon a gyógyszertár 8-11 óráig várja a betegeket. Reméljük, hogy így minden korosztály részére biztosítható lesz a gyógyszerellátás.
Adatközlés
2020.04.03.
Óvodai beiratkozás a 2020/2021-es nevelési évre - FRISSÍTVE!!!
Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy az Emberi Erőforrások Miniszterének 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata alapján 2020. évben az óvodai beíratás speciális rendben történik, melyről a Tisztelt Szülők közvetlen postai értesítést fognak kapni az Oktatási Hivataltól – várhatóan 2020. április 6-10. között –, azonban röviden itt is összefoglaljuk a tudnivalókat.
Idősek és a karanténra kötelezettek ellátása Sülysápon
Sülysáp Város Önkormányzata az alábbiak szerint biztosítja az idősek és a karanténra kötelezettek ellátását:  
Nincs szükség új lakcímkártyára a kijárási korlátozás miatt
Nem szükséges új lakcímkártya, ha a kijárási korlátozás időtartama alatt nem a bejelentett lakcímen tartózkodunk.Mivel a kijárási korlátozás célja a társas érintkezések számának csökkentése, az erről szóló kormányrendeletnek nem kizárólag a lakcímkártyán szereplő lakóhelyen vagy tartózkodási helyen lehet eleget tenni.
A csatorna Társulattól érkezett levélben szereplő határidő kitolódott!
A Tápiómenti Települések Csatornamű Vízgazdálkodási Társulata 2020.03.02-án kelt levele NEM fizetési kötelezettségről tájékoztat! A benne szereplő április 15-i határidő május 31-re módosult a Társulat Intéző Bizottságának döntése alapján! A levelet csak azok kapták, akiknek (a Társulat nyilvántartása szerint) még nem készült el az úgynevezett "házi bekötővezetéke".
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Sülysápon tevékenykedő civilek támogatására
Sülysáp Város Önkor-mányzatának Képviselő-testülete a civilek közösségi célú tevékenységének támogatásáról 3/2016. (II. 19.) önkormányzati rendelet  alapján pályázatot hirdet a településen közhasznú tevékenységet végző civilek 2020. évi támogatására.
Mosható maszkokat gyártanak az önkormányzati intézmények munkatársai
Húsvétig 8-10 ezer maszk készülhet el, ami elegendő ahhoz, hogy minden sülysápi lakcímmel rendelkező személynek juttathassunk egyet-egyet.
Korlátozott ügyfélfogadás a Polgármesteri Hivatalban - FRISSÍTVE!!!
Tájékoztatjuk a Tisztelt Ügyfeleket, hogy a 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelet értelmében 2020. március 28. napjától 2020. április 11. napjáig a lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására kizárólag alapos indokkal kerülhet sor, amibe a Korm. rendelet szerint a hivatali ügyintézés köréből csak a legszükségesebb, személyes megjelenést igénylő ügyek tartoznak bele. Ezért a fenti időszakban a Polgármesteri Hivatal zárva tart, az ügyfélszolgálat sem működik. 
Nem közlekedik hétvégén a helyi buszjárat!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel, az otthon tartózkodás hangsúlyozása mellett, a helyi buszjárat 2020. március 28-tól határozatlan ideig, hétvégén nem közlekedik.