Most Ön is segíthet!

Húsvét vasárnap szirénázó tűzoltó autók vonultak a József Attila utcába, ahol végül sikerült megfékezni a lángokat, a kigyulladt ház nem semmisült meg, de használhatatlanná vált. A lakóknak – akik között több fiatalkorú, tizenéves is van - ideiglenesen el kellett hagyniuk az épületet.

Az eset kapcsán a legnagyobb közösségi oldalon közzétett felhívásra nagyon sokan jelezték, hogy szívesen segítenének, ki-ki amivel tud.Lényegében néhány óra alatt sikerült ruhaneműt, ágyneműt, ágyakat, matracokat, bútorokat, tűzhelyet, mikrohullámú sütőt és egyéb szükségleti cikkeket keríteni.

A károsult család számára azonban az elsődleges cél a visszaköltözés, amihez tetőanyagra lesz leginkább szükség. A visszaköltözés után természetesen sok egyébre (ágyra, bútorra, ruhaneműre) is szükség lehet.

Aki ismeri a családot, tudja, hogy igen szerény körülmények között élnek, tartalékokkal nem rendelkeznek, így lényegében a nulláról kell indulniuk.

Többen jelezték adományozási szándékukat a Roma Önkormányzat elnöke, Szénási László és Sülysáp Város polgármestere, Horinka László felé is. Éppen ezért döntés született arról, hogy minden adományt köszönettel elfogadunk a család nevében és javára:

Minden eddigi és jövőbeni segítséget hálásan köszönünk a család nevében!

 

Szénási László

elnök

(Sülysápi Roma Nemzetiségi Önkormányzat)