Modern egészségház épül Sülysápon

Jó hírrel indult az új év: új, modern egészségház épül Sülysápon.

Még csak néhány nap telt el az új évből, máris megérkezett ez első jó hír a sülysápi egészségügyi alapellátást igénybe vevők részére. 200 millió forintot nyertünk el egy új egészségház megépítésére! - Köszönöm Czerván György országgyűlési képviselőnk közbenjárását az ügyben!2017 őszén hirdetett pályázatot a Nemzetgazdasági Minisztérium Pest Megyei települések számára az egészségügyi alapellátás feltételeinek javítására. A pályázat legfeljebb két feladat ellátási hely korszerűsítését támogatta, de lehetőség volt egy új, összevont rendelőépület kialakítására is.

Önkormányzatunk ez utóbbi lehetőséget választotta, hiszen például a jelenlegi gyermekorvosi rendelő épülete gazdaságosan nem alakítható át a mai kor követelményeinek megfelelően. A Fő utcai- és a Kossuth Lajos utcai rendelőépületnél is komoly épületállagi problémákat kellene megoldani (pl. vizesedő falak, teljes tetőcsere stb.). Pályázatunk tehát egy új egészségcentrum kialakítását célozta meg, ahol egy épületben helyet kaphat akár két felnőtt háziorvosi-, két gyermekorvosi- és egy fogászati körzet, valamint mindhárom védőnői körzet. Azt, hogy ezek közül melyik, hogyan és mikor veszi majd birtokba a központi helyszínt, még a következő időszakban alakítjuk ki a helyi egészségügyi alapellátásban részt vevő szereplőkkel közösen.

A tervezéskor kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy az új épület hosszabb távon megfelelő helyet adhasson akár szakorvosi rendelések számára is. Az egészségház elhelyezése során figyelembe kellett venni, hogy minden településrészről jól megközelíthető helyszínt találjunk, ezért a település központjában, a Vasút utcában, az ott lévő patika szomszédságában kap majd helyet, és várhatóan még ebben az évben megkezdődik az építkezés.

Horinka László polgármester