Helyi hírek

Az EBOLTÁS rendje a jelenlegi helyzetben
Tisztelt Ebtartók! Tájékoztatjuk az ebtartókat, hogy a kormány rendezvényekre és gyülekezésre vonatkozó korlátozása miatt az évente megtartott összevezetett eboltás szokásos tavaszi időpontban nem kerül megrendezésre.
Ingyenes önkormányzati ágdarálási szolgáltatást indított a város
Mivel az égetést országos szabály tiltja, de Sülysápon sok nagy kert található, az önkormányzat a közszolgáltató által biztosított zöldhulladék-szállítás mellett további segítséget kíván nyújtani a komposztálás elősegítése érdekében, megkönnyítve a nagyobb mennyiségű zöldhulladék megfelelő kezelését.
Megkezdődnek a partfal-helyreállítási munkálatok a Templom utcában
Megkezdődik a Templom utcai partfal részleges helyreállítása és megerősítése, ezt követően pedig indul az Új utcai partfal megerősítése is.
Újabb nyertes pályázat: kamerákat telepít az önkormányzat az illegális szemétlerakók visszaszorításáért
Újabb fontos lépést tesz Sülysáp az illegális szemétlerakók visszaszorítása érdekében, ugyanis 20,6 millió forint támogatást nyert el a Tisztítsuk meg az Országot!" Projekt keretében, amiből 12 helyszínen 36 kamera kerül elhelyezésre a város több pontján.
HÁZHOZ MENŐ CSOMAGOLÁSI ÉS ZÖLDHULLADÉK 2021. II. NEGYEDÉVI SZÁLLÍTÁSI REND
A DTKH Nonprofit Kft. tájékoztatása alapján az újrahasznosítható csomagolási, a zöldhulladék, továbbá a lom hulladékok gyűjtésének második negyedéves időpontjai az alábbiak szerint alakulnak:
FRISSÍTVE - A Polgármesteri Hivatal is zárva tart
Tájékoztatjuk a Tisztelt Ügyfeleket, hogy a Kormány a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) Korm. rendeletével két hetes időtartamban otthoni munkavégzést rendelt el a közigazgatásban foglalkoztatott személyek vonatkozásában, ezért a Polgármesteri Hivatal 2021. április 16-áig ZÁRVA TART.
Változások a gépjárműadóval kapcsolatosan
Tájékoztatjuk a tisztelt gépjármű-üzembentartókat (tulajdonosokat), hogy a gépjárműadóval kapcsolatos adóztatási feladatokat az idei évtől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) végzi, ezért az önkormányzatunktól érkező egyenlegközlőkben a 2021. évi gépjárműadó nem szerepel, és erre vonatkozó készpénzátutalási megbízást (csekket) sem küldünk. Ezeket közvetlenül a NAV-tól kapják meg az érintett adózók.
Továbbra is tilos lesz kerti avart égetni Sülysápon
A jobb levegőminőség fenntartása érdekében helyben tilos marad a kerti avar égetése. A nagyobb mennyiségű kerti zöldhulladék kezelését segítve, az önkormányzat március 16-tól elindítja ingyenes lakossági ágaprító szolgáltatását. Az ágaprító berendezést március 16-tól a TÁVÜSZ Kft-től lehet telefonon igényelni.
Online bankkártyás fizetési lehetőség a helyi adók, díjak teljesítésére
Már önkormányzatunknál is elérhető az ún. Elektronikus Fizetési Szolgáltatási felület, amelyen keresztül – az eddigi csekkes és átutalásos fizetési forma mellett – a helyi adók és díjak (pl. érkezési számlák) is megfizethetők online bankkártyás fizetési móddal is.
FELHÍVÁS TÜDŐSZŰRÉSRE
Sülysáp Város Önkormányzata ezúton hívja fel a tisztelt lakosság figyelmét, hogy az idei tüdőszűrésre az alábbiak szerint kerül sor: Időpont: 2021. Március 02-től 2021. március 11-ig Hétfőtől – péntekig: 8:00 – 18:00-ig Helyszín: Sülysáp, Vasút u. 28. sz. (Egészségközpont)