Gyorssegítség

Orvosi ügyelet: 2024.02.01-től Sülysápon is az Országos Mentőszolgálat vette át és látja el az ügyeleti feladatokat.

Ügyeleti telefonszám: 1830

(munkanapokon 16:00-08:00; hétvégén, munkaszüneti és ünnepnapokon 0:00 - 24:00)

Önkéntes tűzoltók: +36(30)528-5493

Polgárőrség: +36(30)466-1677

Közvilágítás:
Online hibabajelentő
Telefonon/üzenetrögzítő: +36(80)980-030

Víz- és csatornaszolgáltatás: (TRV Zrt. hibabejelentő): +36(80)205-157

Falugazdász: Horváth Judit +36(30)423-8594 ügyfélfogadási idő: hétfő 8:00-12:00, helyszíne: Sülysápi Polgármesteri Hivatal

Kerti avar égetése

A kerti avar égetése - az országos tiltó szabályozás értelmében - TILOS.Szelektív hulladékgyűjtés

Házhoz menő csomagolási- és zöldhulladék 2024. évi szállítási rend:

Fenyőgyűjtés: január 12. és 26.

 

Házhoz menő csomagolási (szelektív) hulladékgyűjtési időpontok:

2024. január 5., 19. (pénteki napokon)

2024. február 2., 16. (pénteki napokon)

2024. március 1., 15., 29. (pénteki napokon)

2024. április 12., 26. (pénteki napokon)

2024. május 10., 24. (pénteki napokon)

2024. június 7., 21. (pénteki napokon)

2024. július 5., 19. (pénteki napokon)

2024. augusztus 2., 16., 30. (pénteki napokon)

2024. szeptember 13., 27. (pénteki napokon)

2024. október 11., 25. (pénteki napokon)

2024. november 8., 22. (pénteki napokon)

2024. december 6., 20. (pénteki napokon)

 

Házhoz menő zöldhulladék gyűjtés:

2024. január: -

2024. február: -

2024. március: -

2024. április 19. (pénteki napon)

2024. május 17., 31. (pénteki napokon)

2024. június 14., 28. (pénteki napokon)

2024. július 12., 26. (pénteki napokon)

2024. augusztus 9., 23. (pénteki napokon)

2024. szeptember 6., 20. (pénteki napokon)

2024. október 4., 18. (pénteki napokon)

2024. november 1. (pénteki napokon)

2024. december: -

 

 

A DTKH részletes tájékoztatója ide kattintva érhető el.

 KeresőModern egészségház épül Sülysápon

Jó hírrel indult az új év: új, modern egészségház épül Sülysápon.

Még csak néhány nap telt el az új évből, máris megérkezett ez első jó hír a sülysápi egészségügyi alapellátást igénybe vevők részére. 200 millió forintot nyertünk el egy új egészségház megépítésére! - Köszönöm Czerván György országgyűlési képviselőnk közbenjárását az ügyben!
2017 őszén hirdetett pályázatot a Nemzetgazdasági Minisztérium Pest Megyei települések számára az egészségügyi alapellátás feltételeinek javítására. A pályázat legfeljebb két feladat ellátási hely korszerűsítését támogatta, de lehetőség volt egy új, összevont rendelőépület kialakítására is.

Önkormányzatunk ez utóbbi lehetőséget választotta, hiszen például a jelenlegi gyermekorvosi rendelő épülete gazdaságosan nem alakítható át a mai kor követelményeinek megfelelően. A Fő utcai- és a Kossuth Lajos utcai rendelőépületnél is komoly épületállagi problémákat kellene megoldani (pl. vizesedő falak, teljes tetőcsere stb.). Pályázatunk tehát egy új egészségcentrum kialakítását célozta meg, ahol egy épületben helyet kaphat akár két felnőtt háziorvosi-, két gyermekorvosi- és egy fogászati körzet, valamint mindhárom védőnői körzet. Azt, hogy ezek közül melyik, hogyan és mikor veszi majd birtokba a központi helyszínt, még a következő időszakban alakítjuk ki a helyi egészségügyi alapellátásban részt vevő szereplőkkel közösen.

A tervezéskor kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy az új épület hosszabb távon megfelelő helyet adhasson akár szakorvosi rendelések számára is. Az egészségház elhelyezése során figyelembe kellett venni, hogy minden településrészről jól megközelíthető helyszínt találjunk, ezért a település központjában, a Vasút utcában, az ott lévő patika szomszédságában kap majd helyet, és várhatóan még ebben az évben megkezdődik az építkezés.

Horinka László polgármester
Új hozzászólás

Hozzászólások Oldalanként
qayx002 2018.01.10 23:19:13
Természetesen ebben a leírásban már érthetö a további pályázat és fejlesztés lehetőségeinek keresése,de talán a többi írásból nem derülnek ki olyan részletek melyek tudatában már egyértelműbb a jelen cikkben megfogalmazottak,és nem merülnek fel az emberben további kérdések. (nekem csak így volt érthető 😀 )
Visszatérve a nem ideillő stílusra,meg szeretném kérni az oldal adminját,és ebben szeretném az Ön segítségét is kérni,hogy a delikvens bejegyzésem nem odaillő részeit legyen szíves törölni (a másodikban is),amit előre is köszönök.Nem szeretnék senkivel sem rosszba lenni!Valamint az ott leírtakat csak hallomásra alapoztam,mely sokad szájon keresztül jutott el hozzám,indulva a "falurádióból".
Ha bárkit megsértettem,mélyen sajnálom!
Köszönöm.
qayx002 2018.01.10 18:41:05
Való igaz,kicsit "elszaladt velem a ló".
Baromi rossz napom volt.
Innen is elnézést kérek,a stílus miatt is,és külön a doktor Úrtól is!
Sajnálom.
Köszönöm a levezetést és a hosszas magyaràzatot,így már érthető.
Az anonimitás homályát pedig minden,nicknevet használó netező kihasználja.
Horinka László 2018.01.10 15:36:20
Tisztelt "qayx002"!

Elsőként bejegyzésének egyik a település egészét tekintve talán kevésbé fontos részletére reagálnék. Nevezetesen Fábián doktor Úrral kapcsolatban tett megjegyzésére: Amennyiben bárkinek, így akár Önnek problémája van valamelyik, Sülysápon tevékenykedő orvos munkájával, úgy az elégedetlenség kifejezésének nem ez a módja. Arról már nem is beszélve, hogy a tisztelet talán megillet minden közfeladatot ellátó személyt, tehát doktor Urat is. Ha Ön elégedetlen volna az orvosával, két dolgot tehetne: panaszt tesz az Önkormányzatnál és/vagy háziorvost vált. Tekintettel arra, hogy Fábián doktor Úr tevékenységével kapcsolatban az elmúlt több mint tíz évben egyetlen hivatalosan bejelentett panasz sem érkezett önkormányzatunkhoz, így biztos vagyok abban, hogy Ön sem tett panaszt. Megkockáztatom, hogy orvost sem váltott. Mindezek fényében nem igazán értem, hogy a névtelenség homályába burkolózva miért veszi a bátorságot arra, hogy ilyen véleményt fogalmazzon meg!

Ami levelének további részleteit illeti:
A sportcsarnok építése még valóban nem kezdődött el. Hogy ennek mi az oka? 10 hónappal ezelőtt kaptunk egy támogató határozatot arról, hogy 1,1 Mrd Ft társasági adó felhasználásával megépíthetjük a sportcsarnokunkat. Az ilyen típusú pályázat határozata mellé nem küldenek pénzt. Ezt az összeget nekünk kellene összegyűjtenünk vállalkozásoktól. Jelzem, hogy az összes sülysápi vállalkozás 10 éves társasági adója sem biztosítaná a szükséges forrást. Vagyis a településen kívüli, igazán nagy cégeknél kell keresgélni. Higgye el, nem könnyű feladat. Lehet, hogy még hónapokig eltart... Ez időre valóban le kellene állítani minden egyéb fejlesztést, mint ahogy azt Ön sugallja? Kötve hiszem, hogy ez lenne a helyes út!

Ha elolvasta a cikket és értelmezte az ott olvasottakat, akkor tudja, hogy a pályázat keretében maximum két épület felújítása szerepelhetett volna. Nekünk most is hármat kellene felújítanunk: Fő utca, Kossuth lajos utca és gyermekorvosi rendelő. De mi a helyzet a meglévő épületeinkkel? A Fő utcai épület falai folyamatosan vizesednek, mivel az építés során nem alkalmaztak a falaknál vízszigetelést. Költségesen ugyan, de ez még talán kezelhető probléma lenne, bár nem igazán hiszem, hogy egy több évtizedes épülettel hosszú távon meg tudnánk oldani az egészségügyi feladatainkat. A gyermekorvosi rendelő váró része nagyon kicsi. Bővíteni kellene. Az egy rendelő kevés, kellene még egy. A bővítésre a jelenlegi helyen lényegében nincs lehetőség. A Kossuth Lajos utcai rendelőben most végeztünk ugyan egy energetikai felújítást, de problémák vannak a tetővel és a vizesedés itt is probléma. Ha ezeket akartuk volna megoldani, akkor egyrészt az egyik épület felújítását el kellett volna felejteni (hiszen csak kettőt lehetett volna), másrészt a gyermekorvosi rendelő bővítésére nincs lehetőség, holott az a legsürgetőbb. Nos ezek miatt döntöttünk az új épület mellett.

Az orvoshiánnyal kapcsolatos fejtegetésével egyetértek. Éppen ezért kellene megbecsülni (szavainkban is) az orvosokat!

Üdv, Horinka László
polgármester
qayx002 2018.01.09 11:46:56
Örvendetes hír valóban,szép terv a képen,de még az előző nagy projectnél (sportcsarnok) még egy kapavágás sem történt.Azzal mi a helyzet hogy áll?És már bele is vág az önkormányzat egy újba?Kicsit aggasztó.
Biztos vagyok benne hogy pl a Kerekes rendelő nem fog beköltözni,nem azért költött súlyos milliókat az épületre és technikára.
Fábián nevű állampolgár (nem véletlenül nem nevezem dr-nak) pedig nem való oda,inkább először tanuljon meg rendelni,ismerkedjen meg az empátia szóval a gyakorlatban is,és szerezzen szakértelmet!
Némileg kétséges hogy a meglévő épületek kipofozása nem lenne értelmesebb,mint elkölteni 200 milliót.
Tetszik a "jövőbeni szakrendelés" lehetősége.Aki jár(t) Gyömrőre,Bajcsyba,Tarcsára,az tudja,hogy még ezen helyere is alig lehet orvost találni,ha pedig beteg lesz,vagy szabira megy pl Gyömrőn egy orvos,akkor az a rendelés ugrott,nincs helyettesítő,pl az e havi nőgyógyászati.
Véleményem szerint inkább a már meglévő komplexumokat kell megtartani,rendesen karbantartani,és normális orvossal feltölteni.