Gyorssegítség

Orvosi ügyelet: 
+36(29)440-074
(munkanapokon 6:00-8:00, hétvégén, munkaszüneti és ünnepnapokon)

Önkéntes tűzoltók:
+36(30)528-5493

Közvilágítás:
Online hibabajelentő
Telefonon: +36(29)635-449 (Hivatali időben, azaz Hétfőn 08:00-18:00, Kedden - Szerdán - Csütörtökön 08:00-16:00, Pénteken 08:00-14:00)

Víz- és csatornaszolgáltatás:
TRV Zrt. hibabejelentő
: +36(80)205-157

Kerti avar égetése

A kerti avar égetése - az országos tiltó szabályozás értelmében - TILOS.Szelektív hulladékgyűjtés

Házhoz menő csomagolási- és zöldhulladék 2020-2021. évi szállítási rend:


Fenyőfa gyűjtés:

2021. január 5. (kedd); 19. (kedd)


Házhoz menő csomagolási (szelektív) hulladékgyűjtési időpontok:

2020. december 22. (kedd)

2021. január 5. és 19. (keddi napokon)

2021. február 2. és 16. (keddi napokon)

2021. március 2., 16. és 30. (keddi napokon)

 

Házhoz menő zöldhulladék gyűjtés:

2021. január 5. (kedd)

2021. március 2., 16.; 30. (keddi napokon)KeresőHelyi intézkedések november 11-től

Az Orbán Viktor Miniszterelnök úr által bejelentett országos intézkedések következtében helyben is több fontos döntést kellett meghozni, amelyek az alábbiakban olvashatók.
Az önkormányzati fenntartású intézmények: a bölcsőde, óvoda, a családsegítő szolgálat és az idősek ellátása az eddigi, az adott intézményre vonatkozó sajátos szabályok szerint működnek tovább.

A városi konyha továbbra is teljes kapacitással működik. Az ételkiadás továbbra is maximális biztonság mellett történik.

A Polgármesteri Hivatalban 2020. november 11-től korlátozott ügyfélfogadást vezetünk be. Személyes ügyintézésre (iratok benyújtására vagy átvételére) kizárólag ügyfélfogadási napokon (H-Sze-P), az ügyfélszolgálaton lesz lehetőség. Ügyekkel kapcsolatos érdeklődés kizárólag telefonon és emailben lehetséges.

A városi piac – mint a helyi kereskedelem egyik fontos pillére – továbbra is működik, de mind az árusok, mind a vásárlók kötelesek maszkot viselni. Ennek a rendőrséggel és a polgárőrséggel közösen érvényt is fogunk szerezni.

A művelődési központ minden tervezett programját lemondtuk, az intézményben tartott csoportos foglalkozások szünetelnek, összhangban az országos tiltó szabályokkal.

Helyi sportegyesületeink - saját döntéseik alapján - továbbra is megtartják edzéseiket. Tornacsarnokunk és a műfüves kispálya november 11-től kizárólag az iskolai tornaórák és a sportegyesületi edzések megtartására vehető igénybe.

Háziorvosaink és védőnőink az eddig megszokott rend szerint végzik tovább munkájukat, minimalizálva a személyes kontaktusok számát.

A következő időszakban napról napra változhatnak mind az országos, mind a helyi előírások, szabályok, ezért kérjük, folyamatosan kövessék figyelemmel kommunikációs csatornáinkat: városi honlapunkat és Facebook-felületeinket, és kizárólag az itt megjelent tájékoztatásokat tekintsék hitelesnek a város részéről.

Talán még a tavaszinál is nehezebb időszak előtt állunk, ezért kérjük mindenki felelős együttműködését azért, hogy minél előbb túljussunk a járvány okozta nehézségeken.

Vigyázzunk egymásra Sülysápon is!

Horinka László polgármesterA szabályok részletesen:

1. Óvoda (Érvényes: 2020.11.16-tól)
Az óvoda vezetőjével folytatott megbeszélésünk alapján a sülysápi óvodákra a következő rendelkezések lesznek érvényesek november 16-tól (hétfőtől):
A koronavírus kapcsán meghozott szigorítások miatt, fenntartói és intézményvezetői döntés alapján a következő intézkedések, szabályok lépnek életbe november 16-án hétfőtől:
- az óvoda épületébe szülők nem léphetnek be, sem a reggeli érkezéskor, sem pedig az ebéd utáni illetve a délutáni hazabocsájtáskor. A gyermekeket érkezéskor az ajtóban át kell adni az óvoda dolgozójának, ekkor történik majd a testhőmérséklet mérése is a gyermekeknél
- ebéd után illetve a délutáni hazabocsájtáskor az udvaron kell várakoznia a szülőknek, ahová a gyermekeket kikísérjük, tehát az eddigiekkel ellentétben még esős időben sem tartózkodhat a szülő az óvoda épületében
- ha éppen akkor érkezik a szülő, amikor nincs óvodai dolgozó a bejárati ajtónál, akkor legyenek szívesek csöngetni
- az óvoda udvarán tartózkodó szülőknek, hozzátartozóknak is kötelező a maszk viselése.
 
 
2. Sportolási lehetőségek (sportpályák, tornacsarnok, szabadtéri kondipark használata)
A 484/2020 (XI.10.) Kormányrendeletben rögzített tilalmak és kivételek alapján Sülysápon 2020.11.11-től
- az egyéni sportok (futás, kocogás, kerékpározás stb.) gyakorlása megengedett a kijárási tilalom betartása mellett, tehát 5:00 és 20:00 között.
- a csapatsportok (foci, kézilabda, röplabda, stb.) csak versenyszerű sportolás esetén gyakorolhatók és zárt kapus lebonyolítással, tehát a nézők (szülők, barátok, stb.) kizárásával. A versenysport miatti edzésen, vagy versenyen való részvétel és a kapcsolódó utazás a kijárási tilalom betartása alól is mentesít, de csak a Sportegyesület írásos igazolása mellett.
- sportolás közben nem kell maszkot viselni sem zárt térben, sem szabadban.
 
 
3. A Polgármesteri Hivatal működése
A Sülysápi Polgármesteri Hivatalban 2020. november 11-től korlátozott ügyfélfogadást vezetünk be:
- Személyes ügyintézésre (iratok benyújtására vagy átvételére) kizárólag ügyfélfogadási napokon (H-Sze-P), az ügyfélszolgálaton lesz lehetőség.
- Kérjük, ügyeiket elektronikus úton, az E-ÖNKORMÁNYZAT portálon indítsák (nem elektronikus levélben!). Elektronikus ügyintézés: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap
- Ügyekkel kapcsolatos érdeklődés kizárólag telefonon és emailben lehetséges.
- A kizárólag személyes megjelenés útján intézhető ügyek (pl. egyes anyakönyvi ügyek) esetében kérjük, előzetesen telefonon egyeztessenek időpontot az ügyintézővel!
- A Polgármesteri Hivatalban a maszk viselése kötelező!
 
 
4. Maszkviselés
A 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet értelmében:
Maszkot KELL viselni
- a piacon
- tömegközlekedési eszközön,
- az üzletekben, gyógyszertárakban,
- egészségügyi intézmény területén,
- a Polgármesteri Hivatalban és Járási Hivatal kirendeltségén,
- minden olyan helyiségben, amelyben tömegközlekedési eszközre várakoznak,
- a vendéglátó üzletekben.
NEM kell maszkot viselni
- közterületen (beleértve a játszótereket is)
(A közterületi maszkviselési kötelezettséggel kapcsolatos szabály csak a 10 ezer fő lakosságszám feletti településeket érinti!)
- sportolás közben

 

5. Bölcsődei szabályok
• Maszk viselését kérjük az épületbe történő belépéskor a szülők/hozzátartozók részéről.
• A védőtávolság betartása az épületbe történő belépéskor a szülők/hozzátartozók részéről.
• Érintésmentes kézfertőtlenítést biztosítunk és kérjük a használatát az épületbe történő belépéskor a szülők/hozzátartozók részéről
• Érintésmentes testhőmérést végzünk a bölcsődei személyzet és a gondozott gyermekek részére.
• Láfertőtlenítő szőnyeg (2020.11.16-tól) használatát kérjük mindenki részéről (kísérő, gyerek, dolgozó), aki az épületbe érkezik.
• Minden kísérő, minden reggel írásban nyilatkozatot tesz a gyermek egészségügyi állapotáról.
• A gyermeket csak 1 felnőtt kísérheti be/veheti át, ő pedig csak a testhőmérséklet mérőpontig jöhet be az épületbe.
• Rövidesen elkészül egy-egy kapu az udvarok felé, így hamarosan a csoportszobákba tudják beadni a gyerekeket a saját kisgyermeknevelőnek, az épületbe történő belépés nélkül. Ennek elkészültéről a bölcsődében tájékoztatást kapnak az érintettek.
• Online kapcsolattartási formát kérünk minden szülő részéről.
• A bölcsődei iratokat (jelentkezési lap, hozzá tartozó dokumentumok, orvosi igazolások...stb.) is elektronikus formában kérjük elküldeni, vagy kísérő levéllel a postaládába lehet bedobni.

 


2020-11-13 11:42
Új hozzászólás

Hozzászólások Oldalanként