Gyorssegítség

Orvosi ügyelet: 
+36(29)440-074
(munkanapokon 6:00-8:00, hétvégén, munkaszüneti és ünnepnapokon)

Önkéntes tűzoltók: +36(30)528-5493

Polgárőrség: +36(30)466-1677

Közvilágítás:
Online hibabajelentő
Telefonon: +36(29)635-449 (Hivatali időben, azaz Hétfőn 08:00-18:00, Kedden - Szerdán - Csütörtökön 08:00-16:00, Pénteken 08:00-14:00)

Víz- és csatornaszolgáltatás: (TRV Zrt. hibabejelentő): +36(80)205-157

Kerti avar égetése

A kerti avar égetése - az országos tiltó szabályozás értelmében - TILOS.Szelektív hulladékgyűjtés

Házhoz menő csomagolási- és zöldhulladék 2022. évi szállítási rend:

Fenyőgyűjtés: január 20. és 27.

 

Házhoz menő csomagolási (szelektív) hulladékgyűjtési időpontok:

2022. január 6. és 20. (csütörtöki napokon)

2022. február 3. és 17. (csütörtöki napokon)

2022. március 3., 17. és 31. (csütörtöki napokon)

2022. április 14. és 28. (csütörtöki napokon)

2022. május 12. és 26. (csütörtöki napokon)

2022. június 9. és 23. (csütörtöki napokon)

2022. július 7. és 21. (csütörtöki napokon)

2022. augusztus 4. és 18. (csütörtöki napokon)

2022. szeptember 1., 15. és 29. (csütörtöki napokon)

2022. október 13. és 27. (csütörtöki napokon)

2022. november 10. és 24. (csütörtöki napokon)

2022. december 8. és 22. (csütörtöki napokon)

 

Házhoz menő zöldhulladék gyűjtés:

2022. április 28. (csütörtök)

2022. május 12. és 26. (csütörtöki napokon)

2022. június 23. (csütörtök)

2022. július 7. és 21. (csütörtöki napokon)

2022. augusztus 4. és 18. (csütörtöki napokon)

2022. szeptember 1., 15. és 29. (csütörtöki napokon)

2022. október 13. és 27. (csütörtöki napokon)

2022. november 10. és 24. (csütörtöki napokon)

 

A DTKH részletes tájékoztatója ide kattintva érhető el.

 KeresőTávozik a Szent István Általános Iskola vezetője

Távozik Kecser György igazgató a Szent István Iskola éléről, aki 1992 óta vezette az intézményt. Öt éves kinevezésének lejártával az Oktatási Államtitkárság nem nevezte ki újabb öt évre az iskola vezetésére, a Klebelsberg Központ által felkínált egy éves megbízást pedig az intézményvezető nem fogadta el, így az újabb pályázat kiírásáig helyettese, Hegedűs József veszi át az intézmény vezetését.
Mint köztudott, az intézményvezetői munkakört öt évente meg kell pályáznia a hivatalban lévő vezetőnek is. Az idén tavasszal kiírt pályázatra egyedül az évek óta hivatalban lévő intézményvezető pályázott. Az elbírálási folyamatban több szervezet is véleményezte a pályázatot: a különböző munkaközösségek, szervezetek közül az önkormányzat részéről érkezett elutasító vélemény a pályázóval kapcsolatban.

A véleményeket figyelembe véve az illetékes Oktatási Államtitkár úgy döntött, hogy nem nevezi ki újabb öt évre a korábbi vezetőt. A KK és a Ceglédi Tankerület úgy látta jónak, ha egy éves megbízással (az új pályázatig) Kecser György vezeti tovább a Szent István Általános Iskolát, ám ő ezt a lehetőséget elutasította, egyben kérte áthelyezését egy másik iskolába.

A Ceglédi Tankerületi Központ tudomásul vette a döntést, így az iskola – SZMSZ-ben is meghatározott – intézményvezető-helyettesére, Hegedűs Józsefre bízta az intézmény vezetését az átmeneti időre, aki elfogadta a felkérést, így szeptemberben rendben megkezdődhet a munka az iskolában.

A képviselő-testület határozatában három pontban foglalta össze, miért nem javasolja kinevezni a pályázót:

1. Véleményük szerint a pályázó – jelenlegi intézményvezetőként – az autokratikus vezetői stílus megtestesítője, nem csak az iskolai-szakmai munkát illetően, hanem az intézményvezető közvetlen hatáskörén kívül eső területeken is, amit az önkormányzathoz informálisan eljutó számos nevelői és szülői panasz is alátámaszt.

2. Az elmúlt években – álláspontjuk szerint a pályázó téves helyzetértékelésének, rugalmatlanságának és rossz kommunikációs stílusának köszönhetően – egyre inkább romlott a kapcsolata, így az általa vezetett intézmény együttműködése is, mind a városvezetéssel, mind pedig a helyi intézményekkel, intézményvezetőkkel, ami nem szolgálja az ott tanuló gyermekek érdekeit, sőt kártékony hatással van a település egységére.

3. Tapasztalataik szerint a pályázó számos kérdésben (pl. dohányzás, mégpedig rendszeresen az igazgatói irodában, valamint a kommunikáció és együttműködés) nem mutat megfelelő példát az iskolai közösség számára.

Egy hosszabb időt hivatalban töltő vezető távozása után gyakran indulatok szabadulhatnak el, felbolydulhat az addig nyugodtnak hitt légkör, ám reményeink szerint rövid időn belül minden visszaáll a normál kerékvágásba, akár egy új lendületet adva az intézménynek, ahogy az történt például a Móra Ferenc Általános Iskolában is két éve.

Katus Norbert
Új hozzászólás

Hozzászólások Oldalanként
felhasználónév 2017.07.26 12:34:02
Csatlakozom Benedek Gézához. Az a kérdésem, miért nincs fenn a testületi ülések jegyzőkönyvei között a Kecser György kirúgásáról hozott jegyzőkönyv.

Továbbá érdekelne az is, hogy ki kapta meg a volt gázművek irodát, mennyiért és milyen célra.

Előre is köszönöm a nem mellébeszélő választ.

Fodor Antal
doser 2017.07.26 09:13:08
Tisztelt Benedek Géza.A Kossuth Lajos utcával kapcsolatban én már kaptam választ,idézem:Katus Norbert2015.10.20 19:13
Tisztelt doser!
Remélem, hogy a munkák befejeztével Ön is meg fog lepődni azon, hogy semmiféle "hülyítésről" nincs szó. A Kossuth Lajos utca esetében sajnos szélesítésre nem volt lehetőség, így a meglévő szélességben tudtuk csak felújítani. Akkor és most is vállalható volt ez a döntés véleményem szerint 30-40 év tétlenség után.
Tájékoztatásul, az út tervek alapján a tervezett szélességek (amit a vállalkozó meg fog építeni): Alkotmány u.: 4,0-3,7m, Balassi Bálint u.: 5-5,5m, Béke u.: 4,5m, Malom u.: 5,5-4,3-4m, Sándor u.: 4m. A gyalogutakkal kapcsolatban,érdemes megnézni a Pesti és Szilvafasor utakat összekötő gyalogutat amit az önkormányzat csináltatott önterülő aszfalttal.Az út felülete domború így az aszfalt is úgy terült ahogy akart.Képet it sajnos nem lehet feltenni de a hanott.hu oldalon található Trehány munka 3. tanulságos olvasmányt.A kiégett izzókkal kapcsolatban szerintem nem érnek rá az önkormányzati dolgozók mert leköti őket a fű növésének figyelése. Pl.a tavalyi év folyamán hétfői napra vártuk a fűkaszást mert mi sajnos nem tudjuk levágni,sajnos nem tudott jönni.Helyette a postaládába volt egy felszólító levél az önkormányzattól,ha nem vágjuk le a füvet megbüntetnek,természetesen az illetékest nem lehetett telefonon elérni,az e-mailre sem válaszoltak.Kedden jöttek levágni a füvet,szerdán kaptam válasz az önkormányzattól,hogy ellenőrizték a fűkaszálást.Arra már nem volt idejük,hogy becsengessenek és megkérdezzék,hogy te hülye paraszt miért nincs levágva a fű,esetleg nem tudod,segítsünk benne?Tehát nem hiszem,hogy holmi piszlicsáré izzó cserék bejelentésével foglalkoznának.Üdv: doser
BSZ 2017.07.26 06:44:49
Érdeklődnék,hogy mikor lesz fent a jegyzőkönyv erről a döntésről.

Kedves Bendek Géza!

Egyetértek levelével,de kérem levelét juttassa el az onkormanyzat@sulysap.hu címre,hátha kap hivatalos választ is a kérdéseire.
A "máshol sem jobb" , "miért elégedetlenkedik?" "csak ezekre nincs pénz" és a kedvencem "nem a mi hatáskörünk" mondatokkal még sokat fog találkozni,sajnos...
Bendek Géza 2017.07.25 17:16:09
Tisztelt Mindenki, aki ezt olvassa!Akkor elmondom, hogy mit kell csinálni Sülysápon. Melyek a FONTOS dolgok.Azt mondják, hogy néma gyereknek az anyja sem érti a szavát. Amit most leírok, azt azért teszem, hogy az illetékesekhez is eljusson az információ. Úgy gondolom, hogy amely dolgokat most itt leírok, azok az összes sülysápi lakos érdekét szolgálja.Tehát:- Sülysáp egész területén az ÚTHÁLÓZATOT rendbe kell tenni. Egyszerűen hihhhetetlen, hogy minden marhaságra van pénz, de a fontos dolgokra nincsen. (túúúdom nincs elég támogatás meg mit tudom én, hogy mi még.)- TEMETŐKET rendbe kell tenni. Ez a helyzet, ami itt Sülysápon van, ez egy rakás .... El kell menni a környező települések temetőibe és szét kell nézni. Fű lekaszálva állandóan. Normális, járható utak vannak mindenhol. Nálunk orra bukik az ember. Az ecetfa kihajtott a halottasházból stb.- ÁLLOMÁS, POSTA, RÉGI TÜZÉP környéke hogy néz ki? Tiszta gaz minden. Nem hiszem el, hogy nincs arra ember és eszköz (fűnyíró, kapa, kasza), hogy legalább ilyenkor nyáron, a nagy méteres gazok le legyenek vágva.-A sápi fogorvosi praxist nem kellene esetleg megpályáztatni? Egy szakmailag "tuti" fogorvossal betölteni a helyet? (ha már a Kecser György annyira útjába volt valakinek/valakiknek :-) )- az állomás autóparkolójába lehetne még bőven fát ültetni, hogy akik Kókáról, Úriból, Sápról Pestre járnak dolgozni (tudniillik sokan járnak vonattal Pestre! dolgozni innen. Nem mindenki Sülyben a központban dolgozik)és az autójukat kénytelenek az állomáson hagyni, azoknak ne szívja szét a Nap a kocsijukat.- a Kossuth Lajos utcát simán meg lehetne fél méterrel szélesíteni, és akkor nem kellene centizgetniük a sofőröknek, hogy elférnek-e egymás mellett- ha az utcán kiég a villanyoszlopon egy izzó, akkor miért a lakosoknak kell ezzel is foglalkozniuk? Szerintem bőven beleférne az önkormányzati alkalmazottak munkaidejébe, hogy ők telefonálgassanak a kiégett lámpatestek miatt az ÉMÁSZ-nak/ELMÜ-nek. (Ja, és itt nem arra gondoltam, hogy a tápláléklánc alján lévő önkormányzati dolgozók nyakába kell még ezt a feladatot is sózni!)- Sülysáp egyik utcájában van egy olyan gazos, elhanyagolt ház, hogy lassan már az aszfalt úton sem lehet eljárni. Kb. 1-1,5 m-re lóg ki a rengeteg gaz, dudva a kövesútra. A járdán már egyáltalán nem lehet közlekedni. (ha szükséges fényképet is tudok csatolni) A kérdésem az lenne, hogy ettől a tulajtól dupla házadót szed be az önkormányzat, mert elhanyagolt a portája? Persze a rendesen fizető, normális emberektől tudják szedni a különböző sarcokat. Cserébe pedig nem sok mindent kapunk.- a 31-es úton lévő borotválkozó tükröt le lehet cseréltetni egy normálisra, ugyanis az semmit sem ér.- a régi tüzép telephelyén parkoló autók vajon szabályosan parkolnak ott? Ha igen, akkor össze lehetne nyitni az új parkolóval (vas sorompót elbontani, hogy a parkolóhelyet kereső autósoknak ne kelljen össze-vissza lődörögniük.)- majd, ha a fenn felsorolt feladatok mind rendben lesznek, és lesz egy normális egészségháza is Sülysápnak, majd akkor lehet gondolkozni azon, hogy jó lenne egy sportcsarnok és hogy a sápi igazgatóval hogy szúrjunk ki.(Ha kenyér kell a családnak, akkor nem veszek leértékelt, félig megromlott citromot csak azért, mert most akciós. Egye meg az áruházlánc a romlott citromját, és a kenyeret pedig adja olcsóbban!)

Az a baj a mai emberekkel, hogy csak pénzben tudnak gondolkozni.Például a sápi Templom utca mindkét oldalán kb. fél méter szélesen elfoglalja az út mindkét oldalát a gaz, a lehullott falevél, a homok stb. A bokrok, líciumhajtások belógnak az útra. Ezeket miért nem lehet levagdosni, megrendezni? Miért nem lehet elszállítani az útról a sok gazt?Gyerekkoromban normális járda volt a sápi templomhoz. Most tiszta dzsumbuj minden. (Túúúdom nincs pénz semmire.) Ehhez nem kell pénz csak akarat és hozzáállás!Olyan érdekes, hogy a lényegi kérdésekkel egyik vezető sem akar foglalkozni. Mindegyik csak az ingoványosban tapogatódzik.Kecser Györgyöt jól ismerem. Ismerem a jó és rossz tulajdonságait egyaránt. A sápi "új" iskola építésében meghatározó szerepe volt. Úgyis mondhatnám, hogy ő harcolta azt ki, hogy Sápnak is legyen egy normális, a kor igényeinek megfelelő általános iskolája. A sápi gyerekeknek ne a múzeumban (zárda) kelljen tanulniuk. Rengeteg tábort, közösségi programot szervezett az iskoláskorú gyerekek részére. Ezért nekem ne mesélje be senki sem, hogy ő nem egy közösségi ember! Az autokratikus vezetői stílusról pedig csak annyit, hogyha nincs egy erőskezű vezetője bármelyik közösségnek legyen az iskola, munkahelyi közeg, vallási közösség stb. akkor ott mindenki azt csinál, amit akar. Az ilyen közösségek előbb-utóbb felbomlanak.Kecser György egy megfontolt, bölcs, barátságos, igazságos, jóakaratú vezetői stílust képviselt, nem pedig a cikkben szereplő marhaságot (autokratikus).(Milyen jó volna, ha mindenki azt csinálna a munkahelyén, amit akar...... ugye?)Ha valakinek a képviselők vagy a szülők közül gondja volt vele, akkor a felettesén keresztül tudomására kellett volna hozni, hogy mi a probléma vele, és fel lehetett volna őt szólítani, hogy próbáljon meg változtatni ezen és ezen a tulajdonságán.Meg vagyok győződve arról, hogy Kecser György-gyel a jövőbeli iskolája csak nyerni fog. Valamint abban is biztos vagyok, hogy olyan tudással, végzettséggel és tapasztalattal, amellyel ő rendelkezik, nem lesz egy elveszett ember.Akik pedig a távozását akarták, azoknak azt tanácsolom, hogy nézzenek magukba és, ha mindent rendben találnak maguk körül, akkor örülhetnek, de ha valami hiányosságot találnak, akkor dolgozzanak azon, hogy mielőbb kijavítsák azokat. A normális embereket pedig hagyják békén!Ja, és nem éri megharagudni senkinek sem. Ha maguktól nem tudnak rájönni a vezetők, hogy mi volna a feladatuk, akkor "muszáj" a tudomásukra hozni. Remélem, hogy ezek az infók eljutnak a megfelelő helyre.Tisztelettel: egy sülysápi lakosklkl 2017.07.25 12:05:16
Sajnos az emberek nem merik kimondani a véleményüket ,csak a háta mögött mondják el az igazi gondolataikat,még a saját kollégái is!
felhasználónév 2017.07.25 11:47:02
"Esetünkben ez úgy alakult, hogy 6 szervezet (az iskolához kapcsolódok) támogatta, egy (az önkormányzat) pedig nem Gyuri kinevezését"

Azért ez egy aljas munka volt!!!
doser 2017.07.25 11:21:13
Vajon melyik képviselőnek nem tetszik és kinek az utasítására távolítják el?Kinek az érdeleit képviseli az önkormányzat?Mint már tapasztaltuk sajnos nem a közösségét hanem a sajátjukat.Teljes mértékben másolják és bele illenek az állami igazgatásba.Igaz,hogy nem ide tartozik de nyilatkozhatnának miért nem képesek a 31-es útra közlekedési lámpákat intézni.Valószínűleg semmilyen érdekük nem fűződik a lámpák telepítéséhez,ezért nem foglalkoznak vele.