Testvértelepülési találkozásaink

2018-ban két utazást is megszervezhettünk Sülysáp és Városfalva között a Magyar Kormány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályázati támogatásának jóvoltából. Erdélyi barátaink az augusztusi városnapunkra érkeztek hozzánk, a sülysápi delegáció pedig a július végén megszervezett városfalvi falunapra indult útnak és töltött el ismét csodás napokat a faluban.Benyújtott pályázatunk szerint Sülysáp város illetve testvértelepülése a romániai Városfalva település legfőbb ünnepnapjain szerettünk volna egy-egy kölcsönös látogatást szervezni, részt venni egymás programjain ezzel a gesztussal is mélyítve a közöttünk lévő kölcsönös kapcsolatot.

A program keretében elsőként a sülysápiak utaztak Erdélybe 2018.07.27-én. 18 fő egyházi-, és városvezetőkből illetve helyi civil szervezetek képviselőiből álló delegáció utazott Városfalvára, ahol többek között részt vettek a helyi falunapon. Elszállásolásukat önkéntesek segítségével sikerült megoldani, ahogyan ez a Sülysápra érkezők esetében is történt. A 4 napos ott tartózkodás alatt a vendégek részt vettek különféle helyi programokon, úgy mint unitárius istentisztelet, kirándulások, falunapi gasztronómiai bemutató (birka flekken sütése faszénen, erdélyi paradicsomos gulyás kóstolása).

A viszontlátogatásra a 2018.08.18-án megrendezésre kerülő Városnap alkalmából került sor Sülysápon. A 29 főből álló városfalvi delegáció 2018.08.17-én érkezett Magyarországra. A vendégek a másnapi városnapon való részvételt megelőzően pénteken megtekintették a környékbeli nevezetességeket és az államalapítás évfordulója alkalmából megtartott ünnepi szentmisén is részt vettek augusztus 20-án délelőtt. Augusztus 19-én a csapat Egerben tett látogatást, ahol a bazilika és a vár megtekintését követően a Csutorás pincében borkóstolóra és vacsorára került sor. Az 5 napos látogatás 2018.08.21-én ért véget a testvértelepülésről érkező vendégeink hazautazásával.

Minden vendéglátónak és a szervezőknek is hálásan köszönjük a programok szervezésében, lebonyolításában nyújtott segítségét!

Reméljük, hogy az idei találkozások újabb baráti kapcsolatokat hívtak életre, és a jövőben még többször látogathatunk el egymáshoz!

Sülysáp Város Önkormányzata