Tájékoztatás statisztikai adatgyűjtésről

A Központi Statisztikai Hivatal Sülysáp településen önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre. Az adatfelvétel megnevezése: „Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei”Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Kft. fényképes

igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A válaszadásra kijelölt háztartások címei matematikai-statisztikai módszertani alapokon véletlenszerűen kerültek kiválasztásra, a válaszadás önkéntes. Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalmi jellemzők feltérképezésében, például a munkaerő-felmérés információin alapuló foglalkoztatottság és munkanélküliség nemzetközi standardoknak megfelelő mérésében.

Az adatfelvételek statisztikai célból történnek, az adatok kizárólag összesített formában kerülnek

nyilvánosságra. Az egyedi adatok kezelése bizalmasan történik, azok mások számára nem hozzáférhetőek. Az adatgyűjtés során a statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvénynek, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvénynek megfelelően járnak el.

A lakosság részére munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:00 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766 telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu email címen adunk

további felvilágosítást. Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldal nyújt tájékoztatást.