Több helyen zajlik az energetikai beruházás

Már javában zajlanak a munkálatok a Móra Ferenc Általános Iskola központi, a Szent István Általános Iskola, valamint a Kossuth Lajos utcai orvosi rendelő épületén, amire Sülysáp 200 millió forintos támogatást nyert el. A külső homlokzati hőszigetelés, a nyílászárócserék, valamint a napelemes rendszerek telepítése nem csak szebbé, hanem korszerűbbé, energiatakarékosabbá is teszik az érintett épületeket.Sülysáp Város önkormányzati tulajdonú épületeinek épületenergetikai korszerűsítésére több mint 200 millió forintos európai uniós támogatást nyert. A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

A projekt megvalósulása során a Sülysápi Móra Ferenc Általános Iskola, a Sülysápi Szent István Általános Iskola és az orvosi rendelő épülete kerül korszerűsítésre.

A projekt célja az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, valamint hőveszteségeinek csökkentése, így ennek érdekében a pályázat keretében az épületekben a külső nyílászárók korszerű műanyag nyílászárókra történő cseréje, valamint utólagos homlokzati és födém szigetelése valósul meg, továbbá az érintett intézményekben napelemes rendszert is kiépítenek.

A projekt hosszú távú közvetlen céljai között szerepel a működési költségek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése.

Sülysáp Város Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a tulajdonában lévő épületekben a lehető legmagasabb szintű energetikai korszerűsítést hajtsa végre, ezáltal biztosítva a hosszú távú hatékony fenntartást, továbbá olyan energetikai fejlesztést hajtson végre az épületeken, amelyek a beruházás mértékének megfelelően valóban képes növelni az épületek energia felhasználásának hatékonyságát, ezáltal csökkenteni a működéshez szükséges pénzügyi forrásokat.

Az iskolákban a munkálatok várhatóan befejeződnek a tanévkezdésre, így zavartalanul veheti kezdetét a tanítás az érintett két épületben szeptember elején. Az orvosi rendelő esetében pedig ez után várható majd kisebb átszervezés az orvosi ellátást illetően, amiről a későbbiekben még tájékoztatni fogjuk az olvasókat.

Katus Norbert alpolgármester