Gyorssegítség

Orvosi ügyelet: 16-08h, hétvégén, munkaszüneti és ünnepnapokon: +36(29)440-074

Önkéntes tűzoltók: +36(30)528-5493

Közvilágítás hibabejelentés:

Telefonon: +36(29)635-435 (Hivatali időben, azaz Hétfőn 08:00-18:00, Kedden - Szerdán - Csütörtökön 08:00-16:00, Pénteken 08:00-14:00)

Internetes hibabejelentő felület elérhetősége, ahol online bejelenthető a közvilágítási hiba:

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes


TRV Zrt. hibabejelentő (víz, szennyvíz): +36(80)205-157

Közterület-felügyelet: +36(30)725-91-22


Szelektív hulladékgyűjtés

Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési időpontok:

2018. május 1. (kedd)

2018. május 15. (kedd)

2018. május 29. (kedd)

2018. június 12. (kedd)

2018. június 26. (kedd)

2018. július 10. (kedd)

2018. július 24. (kedd)

2018. augusztus 7. (kedd)

2018. augusztus 21. (kedd)

2018. szeptember 4. (kedd)

2018. szeptember 18. (kedd)

Zöldhulladék szállítási időpontok:

2018. május 15. (kedd)

2018. június 12. (kedd)

2018. június 25. (hétfő)

2018. július 10. (kedd)

2018. augusztus 7. (kedd)

2018. szeptember 4. (kedd)

2018. szeptember 17. (hétfő)KeresőIlyen volt a mackós gazdanapunk


Jól sikerült a szeptember 30-i sülysápi „gezemice” nap! Gezemice, azaz a fazekunkba mindent beledobtunk, ami éppen a kamránkban volt! Kicsit szüretnek, gazdanapnak, főzőversenynek, meg egyebeknek is kínálgattuk a Kapás Gyűjteményt, a Kapás Udvart és annak környékét. Szőke Attila(TTA) KÉPEI

Füstölgött a kemence, rotyogtak a borácsok! Tucatnyi csapat állított most fel szabadtéri konyhát, s a baráti társaságok egyenként is 10-12 séfet és kuktát számláltak, így már önmagukban ők is megtöltötték a festőin szép, templomos-gémeskutas domboldalunkat.

Kipróbáltuk, hogy elfér-e itt is egy 200 m2-es sátor. Elfért, és remekül mutatatott alatta a falatozókat váró asztalok, padok sora, ahol többek között a Városért Asszonykör Sülysápon mackónak nevezett krumplis ételét vagy Tóth Tibor hentesmester halászlevét is kóstolgathatták a hozzánk betérők.

A halászlé egyébként azért került terítékre, mert a Földművelésügyi Minisztérium halfogyasztást népszerűsítő kampányához mi is kapcsolódtunk, így rendezvényünket a minisztérium 400.000 Ft-tal támogatta! Köszönjük!

Az elmúlt években több jelentős sülysápi beruházás anyagi forrásaihoz is hozzájáruló magyar kormányt a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára, térségünk országgyűlési képviselője, Czerván György képviselte ezen a napon, aki Horinka László polgármesterrel együtt adta a Templom utca frissen felújított szakaszát, amelyet Skravanek Gábor plébános úr szentelt fel. Óvodásaink – köszönet a pedagógusoknak! – kedves műsorral lepték meg a program ezen elemén is örvendetesen nagy számban megjelent közönséget. Hálásak vagyunk Agócs Attila galambász gazdának a látványos röptetésért, a farmosi és környékbeli hagyományőrzőknek, betyároknak, a Kovács Antal által idecsábított üllői huszároknak, a Pávakörnek, a tápiószecsői Ofella Sándor Népi Együttesnek, hogy itt, s majd a parkolóból induló felvonuláson is részt vettek.

Menetünket a „búcsú tér” melletti réten Muhari Krisztián, a Szorgalmatos Lovasgazda Alapítvány tagja látványos csikósbemutatóval lepte meg. Puszta kettesének hátán állva még a Kapás Udvarba is beporoszkált!

Nem volt ez kis mutatvány, hiszen koradélután már kitehettük volna a „Megtelt!” táblát is!

A Népi Játéktár (Süli Richárdnak köszönet az előzőnapokban nyújtott szállítmányozási- és fizikai segítségért, a számtalan ajándékelemért, az általa finanszírozott fotó- és videó anyag elkészítéséért!) kosárhintájáért a sülysápiRoma Nemzetiségi Önkormányzatnak vagyunk hálásak. (A Szénási László által elnökölt közösség tavaly és idén is értékes kulturális- illetve gyermekeknek szánt programelemek megvásárlásával járult hozzá a városi rendezvényekhez!)

A Sülysápi Helytörténeti Kör „pincesátrában” a gyerekek kipróbálhatták a szőlődarálást, frissen préselhették maguknak a mustot, de a teknővájástól a faesztergálásig, a kanálfaragástól az agyagozásig és „körmön fonásig”, számtalan dolgot kipróbálhattak. Köszönet a farmosi Nyitra Istvánnak, a nagykátai kézműveseknek, Bódi Évának és …

Ebbe a Sülysápi Hírforrásnak is szánt beszámolómba nem fér bele minden, ami a „halas-mackós” gazdanapunkon történt, s ne haragudjanak meg rám, de kísérletet sem merek tenni arra, hogy mindenkit felsoroljak, akik segítettek bennünket szeptember 30-án! Ám mégis ki kell emelnem egy olyan részletet, amely nemcsak a Tápiómentén, de országosan is ritka minőséget, egyediséget, valódi értékőrzést, magas kulturális szintet adott a sokadalmunknak:

A sokoldalú előadóművész, pedagógus, kutató, Terék József barátom immár mint Pest Megye Önkormányzatának kulturális és társadalmi referense érkezett hozzánk zenekarával. A Terék József szerkesztésében sorra megjelenő Tápió menti kiadványok között ott van két sülysápi illetve sülysápi dalokat is tartalmazó CD-lemez is. Hozzánk köthető munkássága elmondása szerint is kivételesen eredményes, hiszen a Wass Albert Művelődési Központ, a Móra Ferenc Általános Iskola és a Csicsergő Óvoda együttműködése révén Sülysápon újra élővé, a rendezvényeink, ünnepeink, tehetségkutató programjaink részévé vált eleink dalkincse.

E folyamatból fakadt az a közös előadás is, amikor Nagy Péter tanár úr, az általa, Huszarek Viktória, Őszné Sima Anna által felkészített, e dalokat rendszeresen éneklő iskolások és Motolai Dominika, valamint Szántai István valósított meg ezen a verőfényes őszi napon. E produkció értékét az adta, hogy ha nem is hivatásos művészek, de tehetséges, gyakorlott helyi, több generációt is átölelő énekeseinket egy fantasztikus zenekar kísérhette úgy, hogy a „lakodalmas sátrunk” alatt, vidáman, spontán jelleggel jött létre a valódi zenei minőség! Szép, felemelő epizódja volt e mini koncertnek, ahogy a sok esztendő után hazatérő sülysápi cimbalmosnak, Szénási Tivadarnak a legnagyobb örömmel adta át hangszerét az ország egyik legjelentősebb művésze, Jónás Géza.

A sok-sok pozitív visszajelzés arra indít bennünket, hogy a WAMKK folyamatosan, évről évre bővülő (olyan hét nincs, hogy ne történjen nálunk valami, de most már lassan elfogynak a szabad hétvégék is) programkínálatába – akár I. Sülysápi Mackó Fesztivál névre is átkeresztelve – évről-évre beépítsük ezt Kapás udvari őszi rendezvényt.

Tarnavölgyi László


2017-10-11 07:08
Új hozzászólás

Hozzászólások Oldalanként